Verslaving is een chronische maar behandelbare ziekte

Bij Castle Craig behandelen we verslavingen aan alcohol, drugs of andere verslavingen als een hersenziekte. Verslaving is een chronische en progressieve maar ook een behandelbare ziekte. Castle Craig biedt verslavingszorg, zowel in onze verslavingskliniek als ambulant. Onze behandelmethode is gebaseerd op het principe dat algehele onthouding noodzakelijk is voor langdurig herstel.

Op deze pagina vindt u meer informatie over verslaving zoals wij het beschouwen en behandelen binnen onze verslavingszorg. Wij zien verslaving als een behandelbare ziekte. We hebben veel geschreven over verschillende vormen van verslaving en het begrip op zich.

Wat u moet weten over verslaving

Steeds meer mensen gaan inzien dat verslaving niets te maken heeft met een gebrek aan wilskracht. Een verslaafd persoon heeft op andere gebieden vaak een ijzersterke wil, maar kan zijn/haar verslaving maar niet overwinnen. Omdat veel mensen denken dat verslaving samenhangt met wilskracht zien ze dit als een persoonlijk tekort of een zwakte. De hieruit voortvloeiende angst en schaamte weerhoudt veel mensen er dan ook van om professionele hulp te zoeken. De verslavingszorg die Castle Craig te bieden heeft in onze afkickkliniek (wij noemen het liever een verslavingskliniek) Castle Craig Hospital wordt uitstekend beoordeeld door patiënten en zorgbeoordelaars.

Castle Craig werkt op basis van evidence based behandelmethoden, zoals motiverende gespreksvoering, psychotherapie en cognitieve gedragstherapie (CGT), in combinatie met het 12-stappenplan. We stellen patiënten in staat hun verslaving succesvol te bedwingen op basis van een persoonlijk samengesteld gestructureerd behandelprogramma. Dit zorgvuldig opgebouwde behandelprogramma is samengesteld op basis van meer dan dertig jaar professionele ervaring in de verslavingszorg. Het programma is zorgvuldig geëvalueerd en getest om de kans op herstel te maximaliseren.